Om oss | Kontakt / Annonsera | Cookies

Läs om din pension och hur du kan påverka den
Header image

Välj rätt fackförbund


jämför fackförbundAldrig tidigare har det varit så viktigt som idag att tillhöra ett fackförbund. Arbetslösheten bland unga är rekordhög, samtidigt som arbetsmarknaden i sig är skagit vilket skapar oro och osäkra anställningar. Då kan det vara klokt att vara medlem i någon av sveriges alla fackförbund så att du inte står där själv när det blir blåsigt på ditt jobb. Samtidigt så är det kanske inte helt lätt att veta vilket förbund du ska välja, inte minst med tanke på hur många det blivit bara på senare år. Det finns idag bra sidor som jämför dessa, så vill du veta mer om sveriges fackförbund kan du besöka fackförbund.se. En sida som jämför just detta.

 

Fackets roll vid löneförhandling

Även om fackförbundet främst är en trygghet i din anställning, så kan dem faktiskt hjälpa till på många andra sätt. Exempelvis så är facket delaktig i löneförhandlingar på större företag och representerar därför sina medlemmar för att öka deras löner. Står du då utan ett förbund kan det hända att du blir utan löneökning eller får sämre villkor jämfört med dina kollegor som är med i ett fackförbund.

På många arbetsplatser finns det idag fackliga representanter som du kan kontakta direkt för att höra vad dem kan hjälpa just dig med på din arbetsplats. Detta gäller oavsett om du hamnat i en dålig sits mot din arbetsgivare eller helt enkelt vill förbättra din situation även om den är bra för stunden. Ensam är inte stark, utan ta hjälp av ett förbund som har flera tusen medlemmar i ryggen.

 

Välj fackförbund som passar dig

Det kan som sagt vara klokt att jämföra de olika förbunden för att se vilket som erbjuder just dig och din anställning bäst förmåner. Många fack är idag specialiserade på en viss målgrupp så som Sveriges Ingenjörer, medan andra förbund så som Unionen är betydligt bredare och passar de flesta yrkena. Se därför till att jämföra förbund innan du bestämmer dig för ett.